The power of pellets

Stop met teveel betalen voor warmte

Wilt u de vicieuze cirkel doorbreken van steeds meer betalen voor warmte? Een CV-installatie op pellets biedt uitkomst. Een gemiddeld gezin met twee kinderen verbruikt zo'n 2350 m³ gas. De gemiddelde prijs per m³ is nu € 0,65 inclusief belasting en levering. Dat is dus € 1527,- per jaar.
Hetzelfde gezin met een combi-pellet-cv (verwarming en warmwater) betaalt ca. € 775,- voor drie ton hoogwaardige Din-PLUS pellets. Genoeg voor een lange winter.
Een besparing per jaar van € 752,- !!

Centrale verwarming: een kort overzicht
Centrale verwarming zoals wij die nu kennen kreeg zijn opgang ergens in de tweede helft van de vorige eeuw. Tot dan toe stond er in elke verwarmde kamer in Nederland een aparte warmtebron, gestookt door aardolie, hout of steenkool.
Door aardgas veranderde dat beeld volledig. De kachel werd een ketel en verdween uit het zicht. Hout werd vooral als sfeermaker gebruikt, waarbij het warmterendement vrijwel nihil was.
Aardgas was bovendien schoon, goedkoop en tot op zekere hoogte veilig en vrijwel alle huishoudens werden aangesloten op gas. Het is echter een fossiele brandstof die steeds schaarser wordt en dus duurder. Bovendien verhogen we het gehalte aan CO2 in de atmosfeer.
Kom kijken in onze showroom en overtuig u zelf van de effectieve warmte van pellets.

Milieuvriendelijk besparen
Stoken met houtpellets is de moderne en milieuvriendelijke verwarming van deze tijd. Het principe is geniaal en eenvoudig: een volautomatische kachel of cv op hout in plaats van gas. Hout raakt nooit op, het is CO2-neutraal en pellets zijn veel voordeliger dan gas. Bovendien is de prijs van houtpellets niet afhankelijk van de alsmaar stijgende olieprijs. De gemiddelde besparing kan oplopen tot wel 40% ten opzichte van gas!

Pellets: puur naaldhout
Heat en Home is de specialist op het gebied van pelletkachels: innovatief, milieuvriendelijk en duurzaam. Pelletkachels branden op pellets; puur naaldboomzaagsel dat wordt samengeperst tot een energierijke houtkorrel. Bij dit proces wordt geen lijm of ander bindmiddel toegevoegd. Alleen de hars in het hout zorgt ervoor dat de pellets stevig in elkaar zitten. Let wel op het keurmerk Din-PLUS. Dan bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige pellet.

Nog meer besparen? Pellets en de zon: een ideale combinatie
Koppel een solar-tube installatie aan uw pellet-cv en op een zonnige dag verwarmt u al gauw 300 liter water tot 60 graden. Zelfs op een compleet bewolkte dag zal uw solar-tube installatie nog water van 40 graden produceren. Neem contact met ons op en we vertellen u uitgebreid over de mogelijkheden om uw huis energie-efficiënt te gaan verwarmen.